Изчели сте планини от книги, изслушали сте милиарди съвети от опитни приятели

...
Изчели сте планини от книги, изслушали сте милиарди съвети от опитни приятели
Коментари Харесай

Никой не ви предупреди за тези неща, когато станахте родители

Изчели сте планини от книги, изслушали сте милиарди съвети от опитни другари и родственици и смятате, че сте безусловно готови за общуването с новороденото. Ами, не е правилно.

Има неща, които просто са ви икономисали – за които не е прелестно да се приказва и нормално не помнят да ви предупредят. Сега поправяме тези пропуски със лист в жанр " очаквай непредвиденото " от noviteroditeli.bg, базирайки се на задгранични медии.

Мнимото успокоение

В първата седмица повечето новородени спят съвсем непрестанно - към 18-20 часа с къси спирания за похапване. В това време майката съумява да си почине и да се наспи, да свърши маса неща у дома, да си поговори с приятелки по какъв начин е минало раждането и така нататък Тя привиква с този темп бързо, обаче внезапната смяна в държанието на бебето я слага в тупик – в един прелестен ден бебето престава да си спи и бодърства интензивно – плаче, когато го сложиш в креватчето, нервира се, хленчи, мрънка и желае непрекъснато внимание, пише Блиц.

Смятайте, че първата неделя след раждането е вашия втори меден месец и след това би трябвало внезапно да завиете към сегашното.

Нужно е да учите бебето да яде

Тук доста нови родители изживяват огромна драма, мислейки, че детето още с раждането (а и преди това) си знае от кое място идва млякото - звучи разумно, обаче. Сестрата в родилния дом демонстрира по какъв начин бебето би трябвало да се слага вярно на гърдата, само че доста дечица не съумяват да засучат от зърното, а това е доста значимо за успешното кърмене и се постанова с него да се учите дружно „ в крачка “, по сложния метод.

Новороденото диша необичайно

Понякога дишането му стопира за 5-10 секунди, през които неопитната майка може надали не да получи сърдечен припадък. После бебето стартира да диша доста бързо с плитки вдишвания, сякаш не му доближава въздух. Това е обикновено събитие, само че доста плаши родителите и те непрекъснато се вглеждат в него да видят дали диша.

Понякога биберонът е изцяло ненужен

Не си правете илюзии, че биберонът-залъгалка е избавление, когато бебето плаче - това е по този начин, само че не всеки път и не при всяко бебе. Ще би трябвало да деянията огромна досетливост и да измисляте най-различни способи да успокоите вашето, а когато стартира да плюе постоянно биберона, помислете дали изобщо ви е необходим.

Някои родители пъхат ли пъхат биберона настоятелно в устата на новороденото, което единствено го нервира повече.

Избиват му петна

Повечето родители мислят, че новородените имат гладка, кадифена кожа, както се вижда на повечето бебешки реклами. Това е по този начин, само че единствено в първите няколко дни, и когато внезапно забележат по лицето на бебето си голям брой петна, се сепват и тормозят.

Явно, не са предупредени за тях – те може да са свързани с пречистването на организма на детето от майчините хормони или да се дължат на интензивността на мастните жлези. Във всеки случай, ще изчезнат от единствено себе си.

Бебетата могат повече

Опитни родители вероятно са ви разказвали с трогване, че от време на време при промяна на памперса момченцето може да ви напишка и да прибавят с усмивка, че това е " на хубаво ". Но дали са ви споделили, че в случай че не сменяте постоянно пелената, бебенцето може освен да ви напишка, само че да направи и освен това, омазвайки плота, на който го преповивате, килима на пода, облеклата ви и изобщо всичко в близост?

Сигурно ще се изненадате неприятно, тъй като това си е непредвидено почистване, само че можете да го избегнете, в случай че сменяте пеленките без внезапни придвижвания и изчакате бебето да завърши със своята значима работа.

Безсъници и интернет шопинг

В една от безсънните нощи, когато бебето не ще и не ще да заспи, а вие сте изчерпали целия си наръч с разновидности за усмиряване на опърничавото, чувствате невъзможност и питате интернет какво да вършиме. Там постоянно дебнат врели и кипели хора, с цел да ви посъветват да купите някоя „ доста потребна “ движимост, която ще реши за секунди проблемите ви и бебето ще спи, както си би трябвало – като младенец.

Не се лъжете. Утрото е по-мъдро от вечерта, по тази причина изчакайте мислите ви да се прояснят и не се хвърляйте да купувате това или това, колкото и да са безапелационни доводите. Проучете деликатно и преценете дали си коства.

Рисковете на къпането

Излишно е да се предизвестяват родителите да бъдат деликатни, когато къпят детето – те първоначално са толкоз внимателни, все едно държат драгоценна ваза от династията Мин. И въпреки всичко, допустимо е детето просто да ви се изплъзне от ръцете в коритцето, тъй като просто нямате опит и се чудите по какъв начин да го подхванете.

Никога не го къпете във вашата огромна вана, купете детска ваничка и не забравяйте да слагате на дъното ѝ мека хавлийка, която ще предотврати подхлъзването.

Вашият сън ще бъде сензитивен, както в никакъв случай до момента

В графата „ неизбежни “: Колкото и да сте се уморили денем, колкото и безсънни нощи да сте прекарали, ще се будите и при най-малкото ромолене от придвижванията на вашето бебе.

Даже и в най-дълбокия си сън ще се ослушвате за дишането му, с цел да не проспите нито секунда, в случай че то се промени. И във всеки миг ще сте нащрек да чуете дали няма да изплаче.

Бебето ще ви липсва, даже да е наоколо

Ако вашето детенце е първото внуче на вашите родители, те ще се побъркват от предпочитание да го гушкат – това е хубаво, тъй като когато им го оставите за малко, ще имате опция да си починете. Но няма да е пълноценно, тъй като във всяка минута ще желаете да си го вземете при вас. Няма да ви се желае да делите любовта си към детето – това е по-трудно, в сравнение с наподобява.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР